Kartupeļu veltnīši ar malto gaļu
Sastāvdaļas
- ½ kg vārītu kartupeļu
- 120 g kviešu miltu
- ½ glāze verdoša ūdens
- 25 g sviesta
- Sāls, svaigi malti pipari
- Rīvmaize cepšanai
- Pildījumam:
- 100 g maltā gaļa
- 50 g rīvmaizes
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- Dilles
Lieliska ideja, ja no vakardienas pāri palikuši vārīti kartupeļi. Nedaudz darba un pusdienas gatavas! Pasniegt ieteicams ar krējumu, bet labi garšos arī ar zaļumu mērci, kam pievienoti ķiploki.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vārītos kartupeļus samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Pievieno miltus, garšvielas un ūdeni, izveidojot mīklu.
2
Gatavo pildījumu līdzīgi kā kotlešu masu – malto gaļu sajauc ar sīpolu, rīvmaizi un garšvielām.
3
No mīklas izveltnē 2 cm biezu masu, liek virsū nepilnu ēdamkaroti pildījuma un izveido veltnīti, ko apviļā rīvmaizē. Cep uz pannas brūnus no abām pusēm. Pasniedz ar krējumu.