Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu veltnīši ar malto gaļu

Sastāvdaļas
  • ½ kg vārītu kartupeļu
  • 120 g kviešu miltu
  • ½ glāze verdoša ūdens
  • 25 g sviesta
  • Sāls, svaigi malti pipari
  • Rīvmaize cepšanai
  • Pildījumam:
  • 100 g maltā gaļa
  • 50 g rīvmaizes
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • Dilles
Lieliska ideja, ja no vakardienas pāri palikuši vārīti kartupeļi. Nedaudz darba un pusdienas gatavas! Pasniegt ieteicams ar krējumu, bet labi garšos arī ar zaļumu mērci, kam pievienoti ķiploki.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vārītos kartupeļus samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Pievieno miltus, garšvielas un ūdeni, izveidojot mīklu.
2
Gatavo pildījumu līdzīgi kā kotlešu masu – malto gaļu sajauc ar sīpolu, rīvmaizi un garšvielām.
3
No mīklas izveltnē 2 cm biezu masu, liek virsū nepilnu ēdamkaroti pildījuma un izveido veltnīti, ko apviļā rīvmaizē. Cep uz pannas brūnus no abām pusēm. Pasniedz ar krējumu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni