Sautēta teļa gaļa ar āboliem
Sastāvdaļas
- 1 kg teļa gaļas
- 500 g skābu ābolu bez serdes un mizas
- Sāls, malti melnie pipari
- Šķipsna malta kanēļa
- 2 krustnagliņas
- Sviests cepšanai
- Zaļumi pārkaisīšanai
Mīksti sautēta gaļa ar saldskābu mērci. Ja pa rokai nav skābu ābolu, piespied klāt citronu sulu. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež palielos kumosos un uz pannas apcep gaiši brūnu.
2
Gaļu liek katliņā, pieliek visas minētās sastāvdaļas un uzlej pāri verdošu ūdeni tā, lai būtu apsegts 2/3 satura.
3
Sautē uz vidējas liesmas, līdz gaļa mīksta un āboli izšķīduši. Tad gaļu no mērces izņem, mērci izkāš caur sietiņu.
4
Gaļu liek dziļā traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.