foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2020. gada 29. decembrī, 10:32

Sautēta teļa gaļa ar āboliem

Mīksti sautēta gaļa ar saldskābu mērci. Ja pa rokai nav skābu ābolu, piespied klāt citronu sulu. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.

Pagatavošana

6 porcijas
1

Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež palielos kumosos un uz pannas apcep gaiši brūnu.

2

Gaļu liek katliņā, pieliek visas minētās sastāvdaļas un uzlej pāri verdošu ūdeni tā, lai būtu apsegts 2/3 satura.

3

Sautē uz vidējas liesmas, līdz gaļa mīksta un āboli izšķīduši. Tad gaļu no mērces izņem, mērci izkāš caur sietiņu.

4

Gaļu liek dziļā traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.