foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2020. gada 27. aprīlī, 10:17

Virziņkāpostu un jēra ribiņu sautējums

Sautējums vislabāk garšo otrajā dienā – uzsildīts.

Pagatavošana

100 min4 porcijas
1

Ribiņas sadali (sacērt) gabalos. Liec katlā, pielej ūdeni, pieber sāli un nomizotas ķiploka daiviņas. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 1 stundu.

2

Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos, kāpostus – strēmelēs.

3

Kad gaļa mīksta, izņem ribiņas no katla.

4

Ieber kartupeļus, uzvāri un vāri kādas 5 minūtes. Pievieno kāpostus un vāri vēl 15–20 minūtes. Pieber muskatriekstu, piparus, sāli un cukuru.

5

Cieti iejauc nelielā ūdens daudzumā un iemaisi sautējumā, uzvāri.

6

Gaļu atdali no kauliem, sagriez gabaliņos un iemaisi sautējumā.