Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Virziņkāpostu un jēra ribiņu sautējums

Sastāvdaļas
  • 1 kg jēra ribiņu
  • 800 g virziņkāpostu
  • 4 prāvi kartupeļi
  • 3 lielas ķiploka daiviņas
  • 1 ½ l ūdens
  • 1½ tējk. sāls
  • 1 tējk. kartupeļu cietes
  • malts muskatrieksts un pipari
  • šķipsniņa cukura
  • sāls
Sautējums vislabāk garšo otrajā dienā – uzsildīts.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ribiņas sadali (sacērt) gabalos. Liec katlā, pielej ūdeni, pieber sāli un nomizotas ķiploka daiviņas. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 1 stundu.
2
Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos, kāpostus – strēmelēs.
3
Kad gaļa mīksta, izņem ribiņas no katla.
4
Ieber kartupeļus, uzvāri un vāri kādas 5 minūtes. Pievieno kāpostus un vāri vēl 15–20 minūtes. Pieber muskatriekstu, piparus, sāli un cukuru.
5
Cieti iejauc nelielā ūdens daudzumā un iemaisi sautējumā, uzvāri.
6
Gaļu atdali no kauliem, sagriez gabaliņos un iemaisi sautējumā.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni