foto: Shutterstock
Cepeškrāsni sakarsē līdz 130 grādiem. Cepešpannā izkausē 1 tējk. sviesta un apcep gaļu no visām pusēm, izņemot ādas pusi. Gaļu izņem no pannas, ielej buljonu un uzkarsē.
Ieliec gaļu ar ādu uz leju un uz 1 stundu ievieto cepeškrāsnī.
Tikmēr dārzeņus sagriez paprāvos gabalos un apcep sviestā.
Gaļu izņem no krāsns un no cepešpannas. Buljonu izlej bļodā. Karstumu krāsnī palielini līdz 160 grādiem.
Cepešpannā ieber dārzeņus. Cepeša ādu iegriez krusteniski vai rombveidā. Gaļu pārkaisi ar sāli un pipariem, it sevišķi ādu.
Gaļu ar ādu uz augšu liec uz dārzeņiem cepešpannā. Ievieto krāsnī un cep aptuveni 1,5 stundas.
15 minūtes pirms cepšanas beigām pannā, kur cepās dārzeņi, sakarsē nedaudz sviesta un karamelizē pūdercukuru.
Pievieno tomātu pastu un sarkanvīnu un maisot uzvāri.
Pielej buljonu no bļodas un vāri 10–15 minūtes.
Cepeti izņem no krāsns un temperatūru paaugstini līdz 220 grādiem.
Šķidrumu no cepešpannas izkās un pielej vīna mērcei, bet dārzeņus izmanto citur.