foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 5. martā, 12:00

Ceptas teļa aknas ar āboliem

Labi garšo ar kartupeļu biezputru, bet ātrajā variantā – arī ar grauzdētu maizi. Ja nepatīk timiāna garša, labāk izmantot nevis sakapātu timiānu, bet kādu zariņu, kuru pēc ābolu izsautēšanas izņem laukā.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Aknas nomazgā, notīri un sagriez ne pārāk plānās strēmelēs. Sīpolus sagriez plānos gredzenos. Ābolus nomizo, izgriez serdi, mīkstumu sagriez plānās daiviņās un pārgriez vēl uz pusēm.

2

Lielā pannā sakarsē 40 g sviesta un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ābolus un cep vēl 4–5 minūtes. Pieber timiānu un pielej ābolu sulu. Izslēdz karstumu, bet pannu atstāj uz plīts.

3

Citā pannā sakarsē atlikušo sviestu, ieliec ķiplokus un aknas un uz straujas uguns cep 2–3 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus, izņem ķiploku un pielej ābolu brendiju..

4

Pievieno sautētos ābolus un sīpolus, iemaisi krējumu un ļauj dažas minūtes ievilkties.