Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī ceptas jēra ribiņas ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 800 g jēra ribiņu
  • 3 kāļi
  • 2 sīpoli
  • 2 tomāti
  • 1 sarkanā biete
  • 1 burkāns
  • 1 sarkanās paprikas pāksts
  • 1 kartupelis
  • 1 cukīni
  • 1 liels ķiploks
  • 4–5 ēdk. olīveļļas
  • sāls, svaigi malti pipari
Jēra gaļa daudziem asociējas ar lieliem svētkiem vai restorāna klases ēdienu. Velti! To var viegli pagatavot mājas apstākļos.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Dārzeņus nomizo un sagriez prāvos gabalos. Ķiploku sadali daiviņās, nomizo, pusi plāni sašķēlē, otru pusi – smalki sakapā. Jēra ribiņas noskalo, nosusini, ierīvē ar sāli un pipariem.
2
Ber dārzeņus dziļā cepešpannā, pasāli, sapiparo, pievieno ķiplokus, pārlej ar olīveļļu un ar rokām visu rūpīgi samaisi.
3
Atbrīvo pannas vidu, liec tajā ribiņas, viegli apslaki ar eļļu. Liec pannu 200 grādu karstā krāsnī un cep 1 stundu. Ja virsējie dārzeņi kļūst pārāk sausi, apslaki ar šķidrumu no pannas vai vēl ar kādu karoti eļļas.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni