Krāsnī ceptas jēra ribiņas ar dārzeņiem 1
Sastāvdaļas
- 800 g jēra ribiņu
- 3 kāļi
- 2 sīpoli
- 2 tomāti
- 1 sarkanā biete
- 1 burkāns
- 1 sarkanās paprikas pāksts
- 1 kartupelis
- 1 cukīni
- 1 liels ķiploks
- 4–5 ēdk. olīveļļas
- sāls, svaigi malti pipari
Jēra gaļa daudziem asociējas ar lieliem svētkiem vai restorāna klases ēdienu. Velti! To var viegli pagatavot mājas apstākļos.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Dārzeņus nomizo un sagriez prāvos gabalos. Ķiploku sadali daiviņās, nomizo, pusi plāni sašķēlē, otru pusi – smalki sakapā. Jēra ribiņas noskalo, nosusini, ierīvē ar sāli un pipariem.
2
Ber dārzeņus dziļā cepešpannā, pasāli, sapiparo, pievieno ķiplokus, pārlej ar olīveļļu un ar rokām visu rūpīgi samaisi.
3
Atbrīvo pannas vidu, liec tajā ribiņas, viegli apslaki ar eļļu. Liec pannu 200 grādu karstā krāsnī un cep 1 stundu. Ja virsējie dārzeņi kļūst pārāk sausi, apslaki ar šķidrumu no pannas vai vēl ar kādu karoti eļļas.
1 komentārs