Mangolda tīteņi
Sastāvdaļas
- 20 lielas mangolda lapas ar kātiem
- 500 g maltās gaļas
- 100 g rīsu
- 1 sīpols
- 1 ola
- 400 ml buljona
- sāls, malti pipari
Spriežot pēc kulinārijas literatūras, pirms simt gadiem mangolds bijis daudz lielākā cieņā nekā tagad. Tagad to pazīstam vairāk kā lapu bieti ar dažādu krāsu kātiem – dzelteniem, sarkaniem, rozā un zaļiem kātiem. Krāšņā izskata dēļ mangoldu Francijā, daudzviet Itālijā un Austrijā, arī Vācijā audzē kā dekoratīvu augu puķu dobēs, it sevišķi publiskajos apstādījumos.
Pagatavošana
1
Mangolda lapām nogriež kātus, applaucē verdošā ūdenī.
2
Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātus mangolda kātus, sasmalcinātus apceptus sīpolus, pusmīkstus vārītus rīsus, olu, sāli, piparus un samaisa.
3
Uz mangolda lapas liek sagatavoto pildījumu, pārloka pāri lapas sānu malas un satin. Veltnīšus liek uz pannas sakarsētā eļļā un viegli apcep.
4
Veltnīšus liek dziļā pannā vai katliņā, pievieno ūdeni vai buljonu, lai nosedz pusi katliņa sastāva.
5
Sautē, kamēr gatavi. Pasniedz ar skābu krējumu.