Gaļas ēdieni
2019. gada 28. augustā, 09:32

Mangolda tīteņi

Spriežot pēc kulinārijas literatūras, pirms simt gadiem mangolds bijis daudz lielākā cieņā nekā tagad. Tagad to pazīstam vairāk kā lapu bieti ar dažādu krāsu kātiem – dzelteniem, sarkaniem, rozā un zaļiem kātiem. Krāšņā izskata dēļ mangoldu Francijā, daudzviet Itālijā un Austrijā, arī Vācijā audzē kā dekoratīvu augu puķu dobēs, it sevišķi publiskajos apstādījumos.

Pagatavošana

1

Mangolda lapām nogriež kātus, applaucē verdošā ūdenī.

2

Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātus mangolda kātus, sasmalcinātus apceptus sīpolus, pusmīkstus vārītus rīsus, olu, sāli, piparus un samaisa.

3

Uz mangolda lapas liek sagatavoto pildījumu, pārloka pāri lapas sānu malas un satin. Veltnīšus liek uz pannas sakarsētā eļļā un viegli apcep.

4

Veltnīšus liek dziļā pannā vai katliņā, pievieno ūdeni vai buljonu, lai nosedz pusi katliņa sastāva.

5

Sautē, kamēr gatavi. Pasniedz ar skābu krējumu.