Teļa gaļas sautējums
Sastāvdaļas
- 500 g teļa gaļas
- 200 g seleriju kātu
- 2 burkāni
- 2 tomāti
- 2 timiāna zariņi
- 3 ķiploka daiviņas
- 80 g sviesta
- 1 ēdk. miltu
- 250 ml gaļas buljona
- 150 ml sausā baltvīna
- 2 laurlapas
- sāls, pipari
Viena no visvienkāršākajām un klasiskām teļa gaļas sautējuma receptēm. Piedevās pasniedz kartupeļus ar dillēm vai rīsus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Selerijas sagriez prāvos gabalos, nomizotus burkānus – garenos salmiņos. Tomātus pārgriez uz pusēm. Ķiplokus nomizo. Gaļu sagriez prāvos gabalos.
2
Katlā sakarsē pusi sviesta un apcep gaļu, pēc tam izņem no katla.
3
Turpat sakarsē arī atlikušo sviestu un apcep dārzeņus, ķiplokus un timiānu.
4
Pievieno gaļu, pārkaisi miltus, tūlīt pielej vīnu un buljonu, pieliec lauru lapas. Pieber sāli un piparus un sautē, līdz gaļa mīksta.