Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Marinēta mēle ar dzērveņu mērci 1

Sastāvdaļas
  • 1 liellopa mēle
  • 1 neliels burkāns
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 100 ml sausā sarkanvīna
  • 3 ēdk. majonēzes
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • malti pipari
  • sāls
  • Mērcei
  • 100 g saldētu dzērveņu
  • 150 ml ūdens
  • 1 sīpols
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. cietes
  • 1 tējk. cukura
  • malti smaržīgie pipari
  • sāls
Mērcei labāk izmantot saldētas dzērvenes – atkusušas tās būs gana mitras, un arī miziņas būs vieglāk atdalāmas.

Pagatavošana

1
Mēli rūpīgi sagatavo, nosusini un ierīvē ar sāli un pipariem.
2
Burkānu un ķiploku nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Mēli vairākās vietās nedaudz iegriez un griezuma vietās iepildi burkānus un ķiplokus.
3
Vīnu sakul ar majonēzi un sojas mērci.
4
Izmanto speciālo maisiņu, paredzētu cepšanai krāsnī: ieliec mēli, ielej marinādi un aizsien ciet.
5
Vismaz uz 4–5 stundām ievieto ledusskapī. Ik pa laikam sakrati un apgrozi.
6
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Maisiņa virspusi vairākās vietās sadursti un liec krāsnī. Cep 3–4 stundas.
7
Tikmēr pagatavo mērci: nomizotu sīpolu ļoti smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus zeltainus.
8
Pievieno dzērvenes un sautē 5 minūtes. Pielej 100 ml ūdens un vāri vēl pāris minūtes. Izkās caur sietiņu un ar karoti viegli izspied biezumus.
9
Lej atpakaļ pannā, pieber cukuru, sāli un piparus. Cieti iejauc atlikušajā ūdenī un iekul mērcē. Uzvāri.
10
Mēli nedaudz atdzesē, novelc ādu, sagriez šķēlēs un pārlej ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni