Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vistas un šampinjonu žuljēns 3

Sastāvdaļas
  • 100 g vistas filejas
  • 100 g šampinjonu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 40 g zilā siera
  • 4 lieli kartupeļi
  • 2 ēdk. eļļas
  • rīvēts cietais siers
  • sasmalcināti zaļumi
  • malti pipari
  • sāls
Pie mums vārds "žuljēns" iegājies kā veidnītēs gatavots ēdiens ar saldo krējumu vai pienu un zeltainu siera cepurīti, taču patiesībā tas apzīmē dārzeņu sasmalcināšanas veidu – smalkus, kantainus salmiņus, 1,5–3 mm platus un 3–5 cm garus. Par žuljēna veidnītēm labi noder arī paši produkti, piemēram, mazi maizes klaipiņi un ķirbīši, lieli kartupeļi, kuriem izdobj vidu un tur ieliek atbilstīgi sagatavotu pildījumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus ar mizu rūpīgi nomazgā, pārgriez gareniski uz pusēm un izdob vidu pildīšanai. Liec verdošā sālsūdenī un vāri pusgatavus. Nosusini.
2
Vistas fileju sagriez smalkos gabaliņos. Notīrītus šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs.
3
Pannā sakarsē eļļu un apcep vistu un šampinjonus. Pievieno sāli un piparus.
4
Pielej krējumu, uzvāri un, tiklīdz sabiezē, noņem no uguns.
5
Kartupeļu pusītes viscaur iezied ar eļļu un iedobēs ieliec pildījumu.
6
Kārto uz plāts ar cepampapīru, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 8 minūtes.
7
Pārkaisi ar rīvētu sieru un cep vēl 5–7 minūtes. Izrotā ar zaļumiem.

Skatīt visus komentārus

Gaļas ēdieni