Krāsnī sutināti vistu stilbiņi ar kukurūzu
Sastāvdaļas
- 8 vistu stilbiņi
- 2 lieli sīpoli
- 2 burkāni
- 1 bundža (aptuveni 400 g) konservētas kukurūzas
- 230 g rīsu
- 500 ml buljona vai ūdens
- eļļa cepšanai
- sakapāti pētersīļi, koriandrs u. c. zaļumi pēc izvēles
- sāls, malti melnie un čili pipari, malta paprika
Vesela maltīte vienā pannā – nav atsevišķi jāvāra piedevas. Pēc šīs receptes var pagatavot arī vistas šķiņķīšus un spārniņus. Tā kā kukurūza piešķir ēdienam saldenumu, ar garšvielām nevajag skopoties.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2
Nomizotus sīpolus sakapā, burkānus sarīvē, kukurūzu noskalo un notecini.
3
Bļodiņā samaisi sāli, maltos piparus un papriku. Vistas stilbiņus apviļā garšvielu maisījumā.
4
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un burkānus un apcep. Pievieno rīsus un kukurūzu, pieber sāli un rūpīgi samaisi.
5
Maisījumu liec cepešpannā. Pielej karstu buljonu. Stilbiņus liec uz rīsu maisījuma un viegli piespied.
6
Pārklāj ar alumīnija foliju, liec krāsnī un sutini vismaz 45–50 minūtes. Noņem foliju un pārkaisi ar zaļumiem.