Atšķirībā no kotletēm, tefteļiem ļoti svarīga ir mērce. Savulaik ļoti populāri bija tefteļi tomātu mērcē.
Gaļu samaisi ar sīpoliem, ķiplokiem un cieti. Olu sakul ar sāli, pipariem un kariju un pievieno gaļai. Rūpīgi samīci.
Sacepumu veidni iezied ar eļļu. Ar mitrām rokām izveido apaļus tefteļus (5 cm diametrā) un liec veidnē. Ievieto 190 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.
Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Pannā sakarsē eļļu un apcep sēnes. Pieber sāli un piparus. Iemaisi krējumu, sieru un dilles.
Ar karoti liec uz tefteļiem veidnē, ievieto atpakaļ krāsnī un cep vēl 15–20 minūtes.