foto: Shutterstock
Pagatavo salātus. Kāpostu un selerijas kātus sagriež pēc iespējas plānāk. Kāpostus un seleriju pārliek lielā salātu bļodā, pievieno svaigi spiestu citrona sulu, svaigi maltus piparus un sāli pēc garšas. Salātus ar kartupeļu stampu vai ar rokām saspaida, lai izdalās sula. Pievieno sagrieztu svaigu gurķi, sasmalcinātus zaļumus un olīveļļu, apmaisa. Novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.
Marinādei olīveļļu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku, timiāna lapiņām, svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu. Vistas filejām pārlej marinādi un apmaisa, lai marināde noklāj vistas filejas pilnībā. Marinē 1 st. istabas temperatūrā. Filejas cep grilpannā 8-10 min.
Vistas fileju pasniedz ar kāpostu-selerijas salātiem.