foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2022. gada 2. janvārī, 12:00

Jēra karbonāde panēta mandelēs

Jēra karbonāde panēta mandeļu skaidiņās jeb costelette di agnello in crosta di mandorle - viens no Itālijā iecienītiem jēra gaļas pagatavošanas veidiem. Mums arī garšoja, rekomendējam.

Pagatavošana

1

Sasmalcināt mandeles un sajaukt ar rīvmaizi. Aptuvenās proporcijas 3 pret 1. Tad karbonādes gabaliņus iemerc olīveļļā un apviļā mandeļu rīvmaizes masā. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes, līdz panētie gaļas gabaliņi kļūst zeltaini brūni.

2

Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.