Atkaulot jēra kāju, notīrīt plēvītes un sagriezt gaļu plānās šķēlītēs. Kaulu sacirst gabalos un likt katlā kopā ar gaļu. Pievienot 3 litrus ūdens un uzvārīt uz mērenas uguns. Nosmelt putiņas, samazināt uguni līdz minimumam un vārīt 1,5 - 2 stundas. Gatavo buljonu izkāst.
Katru gaļas šķēlīti ar gaļas āmuru kārtīgi izklapēt, līdz kamēr gaļa tuvojas gaisīgas maltās gaļas konsistencei (faktiski taisam malto gaļu, bet neizmantojot gaļas mašīnu). Nomizot un ļoti smalki sagriezt abus lielos sīpolus (var sablendēt). Kārtīgi sajaukt sasmalcinātos sīpolus ar jēra gaļu, apsegt un ievietot ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam pieberam sāli un piparus. Slapinot rokas ūdenī no gaļas un sīpolu masas izveidot lielas bumbas (vidēja ābola izmērā). Katrā bumbas viducī ielipinat gabaliņu GI sviesta. Kārtīgi aizlipināt spraugas (lai sviests neizmūk). Salikt gaļas bumbas katlā un pieliet buljonu. Katlā ielikt nenomizotu mazo sīpolu. Uzvārīt buljonu, samazināt uguni un vārīt apmēram 30 minūtes. Mazo sīpolu izņemt un utilizēt.
Koftas pasniedz ar buljonu, pārkaisītas ar sasmalcinātu kinzu.