foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2021. gada 27. jūnijā, 14:00

Vistas kebabs dārzeņu marinādē

Dietologi un uztura speciālisti iesaka pamatā no gaļas produktiem izvēlēties tieši vistas gaļu, jo vistas gaļā ir maz tauku, bet daudz olbaltumvielu. Turklāt, vistas gaļā ir tādas cilvēka organismam nepieciešamas vielas kā kālijs, kalcijs, dzelzs, kobalts, cinks, fosfors un citas. Un galvenais, vistas gaļas pagatavošanas veidi un variācijas ir pietiekami plašas! Piedāvājam vēl vienu recepti.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Burkānu notīrīt, sagriezt mazākos gabalos un sasmalcināt blenderī. Sīpolu, ķiplokus un pētersīļu lapiņas smalki sakapāt. Bļodā sajaukt visas marinādes sastāvdaļas.
Vistas fileju sagriezt gabalos un pievienot marinādei, apmaisīt. Apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt uz 3 stundām marinēties.

2

Baklažānu un papriku sagriezt un kopā ar gaļu pamīšus uzspraust uz iesmiem.
Cept uz grila 10-12 minūtes, ik pa brīdim apgrozot.