OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 4. aprīlī, 21:37

Viltotais zaķis

Kāpēc tieši "viltotais"? Domājam, ka skaidru atbildi sniegt nevarēs neviens. Ir minējumi un arī 20-30-to gadu pavārgramatās atrodamas dažādas "Viltotā zaķa" pagatavošanas versijas, taču skaidrojuma par nosaukumu nevienā no tām nav. Tad nu samierināsimies ar tradicionālo skaidrojumu - ēdiena pagatavošanā tiek izmantota liellopu, nevis zaķa gaļa un pasniedzot tas netieši tiek paziņots. :) Katrā ziņā, tas ir garšīgi!

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Liellopu gaļu, bekonu un izmērcētu pienā baltmaizi divas reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Pievieno apceptus sīpolus un ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Teflona taisnstūra formā liek pusi maltās gaļas, iespiež olas gareniski un apsedz ar atlikušo gaļu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 35-45 min.

2

Gatavu klaipu nedaudz atdzesē, sagriež porcijas šķēlēs un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.