Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Juicy fillet steak with butter with fresh basil and peppercorns, lettuce and onion

Steiks ar bazilika sviestu

Sastāvdaļas
  • 800g liellopa gaļa steikam
  • &nbsp
  • Marinādei:
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 1/2 apelsīna rīvēta miziņa un sula
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. medus
  • 1 tejk. sāls
  • 1 tējk. sinepes ar graudiņiem
  • 2 ēd.k. svaigi maltu piparu
  • &nbsp
  • Sviestam:
  • 100g sviesta
  • 3 ēd.k. bazilika
  • 1 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. citrona sulas
Pēdējā laikā esmu piefiksējusi, ka nevaru vienaldzīgi paiet garām skaistiem zaļumiem vai burvīgam steika gabalam. Un visus produktus vērtēju no fotogēniskās puses - cik labi tie izskatīsies bildēs. Un lai cik tas nebūtu dīvaini, tieši šie fotogēniskie produkti ir veselīgākie ))) Viens no maniem favorītiem ir baziliks un šoreiz es baziliku izmantoju sviestam, ko pasniegt klāt sulīgam steika gabalam.

Pagatavošana

1
Liellopa fileju attīrīt no plēvēm un sagriezt porcijas gabalos pa 200g katru. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā un ierīvē gaļas gabalos. Ļauj ievilkties vismaz pāris stundas, bet labāk atstāt uz visu nakti.
2
Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept gaļu apmēram 3 min no katras puses. Noņemt pannu no uguns un ļaut pastāvēt 5 min. Tad pannu atgriezt uz uguns un cept vēl 2 minūtes no katras puses. Gaļu pārlikt uz šķīvja, apsegt ar folliju un ļaut tai atpūsties 15-20 min.
3
Pasniegt ar gabaliņu bazilika sviesta.
4
Svistam: sviestu sajauc kopā ar baziliku, sāli un citrona sulu. Sviestu izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm un liek saldētavā uz kādam 15 minūtēm. Izņemot no saldētavas sviestu sagriezt gabalos.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni