Apple dessert with crumble and yogurt, selective focus
Apple dessert with crumble and yogurt, selective focus
Deserti
2013. gada 27. februārī, 19:39

Ābolu-jogurta deserts

Āboli ir ideāli piemēroti, lai ar tiem našķotos, neuztraucoties par svara pieaugumu. Ābolos nav holesterīna, tajos ir maz tauku, turklāt āboli ir lielisks kālija avots. Taču pati galvenā ābolu īpašība ir garša. Pagatavojiet šo desertu un baudiet.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Cepumus sasmalcināt. Ābolus nomizot, izgriezt serdi, sagriezt šķelītēs. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu, pievienot ābolus, kanēļa standziņu, cukuru, medu un apmaisīt. Sautēt 2-3 min. Pievienot ūdeni un vārīt, kamēr āboli mīksti un šķidrums iztvaikojis. Uguni izslēgt un masu atdzesēt.

2

Pusi no ābolu masas sajaukt ar jogurtu. Glāzēs kārtām liek ābolu masu, cepumu drupačas un jogurta masu.

3

Līdz pasniegšanai turēt ledusskapī.