foto: Shutterstock
Deserti
2021. gada 15. februārī, 14:12

Sabajons ar "Dāmu pirkstiņiem"

Sabajona rašanās esot nejauša. XVI gadsimtā Pjemontā (Itālija) kādā klostera virtuvē gadījās olas saputot ne tik labi, cik nepieciešams, un maisījumam tika pievienots mazliet vīna. Kā rezultātā kļūdas labošanas dēļ bija radies pilnīgi jauna un brīnišķīgas garšas mērce. Kopš tiem laikiem mērce Sabajons tikusi transformēta dažādos veidos, gan ar alkoholu, gan bez tā. Tomēr galvenā sastāvdaļa - svaigas olas palikusi nemainīga.Gatavojot konkrēto mērci, nozīmīga ir izmantojamā alkohola kvalitāte. Jo augstāka tā būs, jo gardāka izdosies mērce.

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

Olu dzeltenumus uzputot ar cukuru un kakao, pievienot liķieri un turpināt visu putot ūdens peldē, kamēr masa apjomā palielinās 2-3 reizes.

2

Mazliet atdzesēt un salikt trauciņos. Dekorēt ar cepumiem.