sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Sabajons ar "Dāmu pirkstiņiem" 1

Sastāvdaļas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 6-8 ēd.k. liķiera Šarlote
  • 4 ēd.k. cukura (var samazināt cukura daudzumu tie, kam negaršo pārāk salds)
  • 1 ēd.k. kakao pulvera (bez cukura)
  • 4 cepumi "Dāmu pirkstiņi'
Sabajona rašanās esot nejauša. XVI gadsimtā Pjemontā (Itālija) kādā klostera virtuvē gadījās olas saputot ne tik labi, cik nepieciešams, un maisījumam tika pievienots mazliet vīna. Kā rezultātā kļūdas labošanas dēļ bija radies pilnīgi jauna un brīnišķīgas garšas mērce. Kopš tiem laikiem mērce Sabajons tikusi transformēta dažādos veidos, gan ar alkoholu, gan bez tā. Tomēr galvenā sastāvdaļa - svaigas olas palikusi nemainīga. Gatavojot konkrēto mērci, nozīmīga ir izmantojamā alkohola kvalitāte. Jo augstāka tā būs, jo gardāka izdosies mērce.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Olu dzeltenumus uzputot ar cukuru un kakao, pievienot liķieri un turpināt visu putot ūdens peldē, kamēr masa apjomā palielinās 2-3 reizes.
2
Mazliet atdzesēt un salikt trauciņos. Dekorēt ar cepumiem.

Pievienot komentāru

Deserti