Paniņu panna cotta ar zemeņu mērci
Sastāvdaļas
- 450 ml paniņu
- 150 g zemeņu
- 1 ēdk. cukura
- 3 tējk. vaniļas cukura
- 15 g želatīna
Parasti šo itāļu desertu gatavo no saldā krējuma, dažreiz saldo krējumu sajauc ar pienu, lai deserts būtu liesāks. Diētiskajā variantā gatavo to no paniņām.
Pagatavošana 3 porcijas
1
Ieber trauciņā želatīnu, uzlej tam 45 ml auksta ūdens. Atstāj uz aptuveni 10 minūtēm, lai briest. Pēc tam izkausē karsta ūdens peldē.
2
Paniņām pieber vaniļa cukuru un, nepārtraukti maisot, lej klāt izkausēto želatīnu.
3
Lej paniņas trauciņos, kuros desertu pasniegsi, un liec ledusskapī vismaz uz 3 stundām, bet vēl labāk uz nakti, lai sastingst.
4
Pirms pasniegšanas sablendē zemenes ar cukuru un pārlej desertam.