Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemeņu sambuks

Sastāvdaļas
  • 300 g cukura
  • 250 g zemeņu
  • 3 olu baltumi
Šis ir viens no vieglākajiem desertiem pasaulē – vieglas, gaisīgas putas ar augļu vai ogu garšu, kas noteikti neatstās smagumu vēderā. Brīnišķīgi, ja ir vasara un var izmantot svaigas ogas vai augļus, bet itin labi šī recepte sanāk arī ar ievārījumu vai saldētām ogām. Ja izmanto ievārījumu, cukurs, protams, vairs nav jāpievieno.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zemenes notīri un sablendē ar cukuru.
2
Olu baltumus liec miksera traukā un sāc putot. Kad tie jau viegli un balti, turpini putot, pievienojot pa karotei zemeņu masas.
3
Kad visas zemenes iemaisītas, puto vēl, līdz masa kļuvusi ļoti viegla, bieza un noturīga. Pasniedz ar pienu vai vaniļas mērci.

Pievienot komentāru

Deserti