foto: Shutterstock
Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu. To kopā ar pašu pāksti, pienu un 250 ml krējuma uzvāri, tad noņem no uguns un atstāj, lai pusstundu ievelkas.
Vaniļas pāksti izņem no katla un piena maisījumu no jauna uzvāri.
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo gaišā krēmā. Nepārtraukti maisot, pievieno karsto pienu.
Katliņu liec karsta ūdens peldē un ar putojamo slotiņu saputo gaisīgu krēmu.
Pārliec katliņu aukstā ūdenī un turpini putot, līdz masa ir remdena.
Atlikušo krējumu saputo stingrās putās un iecilā atdzisušajā saldējumā.
Liec saldētavā un atstāj vismaz uz 4–5 stundām, ik pa pusstundai apmaisi.