foto: Shutterstock
Deserti
2023. gada 17. martā, 10:00

Vārītais šokolādes krēms

Vārītā krēma pamatā ir vienkārša vaniļas mērce, ko gatavo no piena, cukura, cietes un vaniļas. Pievienots olas dzeltenums padarīs to vēl izsmalcinātāku. Vārīto krēmu var bagātināt ar šokolādi, kakao pulveri, maltām mandelēm, karamelizētu cukuru. Šis krēms der, gatavojot kūkas un tortes. To var arī pārvērst par pudiņu, ko pasniedz ar ogu vai augļu mērci. Ja atdzisušā krēmā iemaisa 30 ml ruma, 3 ēdk. šokolādes skaidiņu un 150 ml saputota krējuma, sanāk burvīgs deserts!

Pagatavošana

4 porcijas
1

Šokolādi rupji sakapā.

2

Kakao pulveri samaisi ar cieti un sakul ar krējumu un olas dzeltenumu.

3

Katlā uzvāri pienu ar cukuru. Tiklīdz piens sāk vārīties, iekul kakao un krējuma maisījumu. Maisot vāri vēl minūti.

4

Verdošajam krēmam pievieno šokolādi un maisi, līdz izkūst.