Krējumkūka ar plūmēm un riekstiem
Sastāvdaļas
- 400 ml trekna skābā krējuma
- 200 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
- 150 g izlobītu valriekstu
- 100 g pūdercukura
- 20 g želatīna
- rīvēta šokolāde un piparmētras lapiņas rotāšanai
Kūkas pagatavošanai ir piemērota garena taisnstūra veidne, ko izmanto maizes un kēksu cepšanai.
Pagatavošana
1
Plūmes uz 15 minūtēm iemērc karstā ūdenī, pēc tam notecini un sakapā vai sagriez mazos gabaliņos. Riekstus sadrupini. Želatīnu ieber aukstā ūdenī un uzbriedini.
2
Krējumu ar pūdercukuru saputo. Uzbriedināto želatīnu sildi, līdz izkūst, un iemaisi krējumā.
3
Pievieno riekstus un plūmes un saudzīgi izcilā.
4
Maisījumu ielej veidnē un vismaz uz pusotru stundu ieliec ledusskapī, lai saželē.
5
Pirms pasniegšanas kūku izgāz uz lēzena šķīvja un pārkaisi ar šokolādi un piparmētras lapiņām.