Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krējumkūka ar plūmēm un riekstiem

Sastāvdaļas
  • 400 ml trekna skābā krējuma
  • 200 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
  • 150 g izlobītu valriekstu
  • 100 g pūdercukura
  • 20 g želatīna
  • rīvēta šokolāde un piparmētras lapiņas rotāšanai
Kūkas pagatavošanai ir piemērota garena taisnstūra veidne, ko izmanto maizes un kēksu cepšanai.

Pagatavošana

1
Plūmes uz 15 minūtēm iemērc karstā ūdenī, pēc tam notecini un sakapā vai sagriez mazos gabaliņos. Riekstus sadrupini. Želatīnu ieber aukstā ūdenī un uzbriedini.
2
Krējumu ar pūdercukuru saputo. Uzbriedināto želatīnu sildi, līdz izkūst, un iemaisi krējumā.
3
Pievieno riekstus un plūmes un saudzīgi izcilā.
4
Maisījumu ielej veidnē un vismaz uz pusotru stundu ieliec ledusskapī, lai saželē.
5
Pirms pasniegšanas kūku izgāz uz lēzena šķīvja un pārkaisi ar šokolādi un piparmētras lapiņām.

Pievienot komentāru

Deserti