foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 10. augustā, 10:00

Krāsnī cepti bumbieri ar mandelēm

Ceptie bumbieri vislabāk garšo karsti, tikko izņemti no krāsns. Arī šajā receptē tos var papildināt ar saldējumu.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Bumbierus nomizo, pārgriez uz pusēm un ar asu karoti izdob serdi. No katras bumbiera pusītes izvelbtās puses nogriez plānu strēmelīti tā, lai pusītes stāvētu stabili.

2

Ietaukotā veidnē liec pusītes ar griezuma vietu uz augšu, katru apkaisi ar vaniļas cukuru. Virsū liec sviesta piciņas. Veidni pārklāj ar alumīnija foliju, ievieto krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

3

Veidni izņem no krāsns, noņem foliju un uz katras pusītes uzliec pa karotei krējuma. Ievieto atpakaļ krāsnī un cep vēl 10 minūtes.

4

Tikmēr mandeles ieber sausā pannā un apgrauzdē zeltainas. Ceptos bumbierus liec uz šķīvja un apkaisi ar mandelēm.