foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 12. augustā, 10:00

Saldā plūmju zupa ar olu klimpām

Piedevās labi garšo gan vaniļas putukrējums, gan saldējums.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus.

2

Ber katlā, pievieno ūdeni, cukuru, kanēli un uzvāri. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 30 minūtes. Iesijā mannu un maisot uzbriedini.

3

Lai pagatavotu klimpas, bļodā samaisi visus produktus. Ar divām tējkarotēm ņem mazas mīklas porcijas un liec katlā ar verdošu ūdeni. Kad klimpas uzpeld virspusē, ņem laukā un liec uz šķīvja.

4

Kad visas klimpas gatavas, ievieto plūmju zupā. Ja vajag, pieber vēl cukuru.