Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemeņu un rikotas siera šarlote

Sastāvdaļas
  • 500 g zemeņu
  • 500 g rikotas siera
  • 400 ml saldā krējuma
  • 200 g cepumu Dāmu pirkstiņi
  • 80–100 g pūdercukura
  • 7 želatīna plāksnītes
  • 4 olu dzeltenumi
  • 3 ēdk. zemeņu sīrupa
  • 2 ēdk. apelsīnu liķiera
  • 1 ēdk. citronu sulas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
Šarlotes receptes izskatās diezgan garas, taču pagatavošana nav sarežģīta, tā ir pa spēkam arī iesācējam. Pildīšanai labāk noder veidne ar noņemamu malu.

Pagatavošana

1
2 želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī. 250 g zemeņu sablendē kopā ar citronu sulu.
2
Uzbriedinātu, bet neizspiestu želatīnu ieliec zemeņu sīrupā un maisot uz lēnas uguns izšķīdini. Iemaisi zemeņu biezenī. Ieliec ledusskapī, līdz sāk viegli želēt.
3
Arī atlikušo želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaišās putās un samaisi ar rikotu.
4
Katliņā sasildi apelsīnu liķieri un izšķīdini uzbriedināto želatīnu. Iemaisi rikotas krēmā un uz 10–20 minūtēm ieliec ledusskapī.
5
Krējumu saputo ar šķipsniņu cukura. Divas trešdaļas iemaisi rikotas krēmā.
6
Pusi rikotas krēma ieliec citā bļodā un samaisi ar zemeņu biezeni.
7
Atlikušo putukrējumu iepildi konditorejas turzā un izspied glītu apli gar veidnes (aptuveni 24 cm diametrā) iekšējo malu.
8
Liec gar malu stāvus Dāmu pirkstiņus ar cukuroto virsu uz ārpusi. Ar asu robotu nazi nogriez galus, ja cepumi par garu veidnei, un ieber veidnes apakšā.
9
Vispirms ieklāj rikotas krēmu, tad zemeņu krēmu un nolīdzini.
10
Liec pa nakti ledusskapī. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnes un izrotā ar zemenēm.

Pievienot komentāru

Deserti