foto: Shutterstock
2 želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī. 250 g zemeņu sablendē kopā ar citronu sulu.
Uzbriedinātu, bet neizspiestu želatīnu ieliec zemeņu sīrupā un maisot uz lēnas uguns izšķīdini. Iemaisi zemeņu biezenī. Ieliec ledusskapī, līdz sāk viegli želēt.
Arī atlikušo želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaišās putās un samaisi ar rikotu.
Katliņā sasildi apelsīnu liķieri un izšķīdini uzbriedināto želatīnu. Iemaisi rikotas krēmā un uz 10–20 minūtēm ieliec ledusskapī.
Krējumu saputo ar šķipsniņu cukura. Divas trešdaļas iemaisi rikotas krēmā.
Pusi rikotas krēma ieliec citā bļodā un samaisi ar zemeņu biezeni.
Atlikušo putukrējumu iepildi konditorejas turzā un izspied glītu apli gar veidnes (aptuveni 24 cm diametrā) iekšējo malu.
Liec gar malu stāvus Dāmu pirkstiņus ar cukuroto virsu uz ārpusi. Ar asu robotu nazi nogriez galus, ja cepumi par garu veidnei, un ieber veidnes apakšā.
Vispirms ieklāj rikotas krēmu, tad zemeņu krēmu un nolīdzini.
Liec pa nakti ledusskapī. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnes un izrotā ar zemenēm.