foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 17. maijā, 10:00

Zemeņu un rikotas siera šarlote

Šarlotes receptes izskatās diezgan garas, taču pagatavošana nav sarežģīta, tā ir pa spēkam arī iesācējam. Pildīšanai labāk noder veidne ar noņemamu malu.

Pagatavošana

45 min
1

2 želatīna plāksnītes iemērc aukstā ūdenī. 250 g zemeņu sablendē kopā ar citronu sulu.

2

Uzbriedinātu, bet neizspiestu želatīnu ieliec zemeņu sīrupā un maisot uz lēnas uguns izšķīdini. Iemaisi zemeņu biezenī. Ieliec ledusskapī, līdz sāk viegli želēt.

3

Arī atlikušo želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaišās putās un samaisi ar rikotu.

4

Katliņā sasildi apelsīnu liķieri un izšķīdini uzbriedināto želatīnu. Iemaisi rikotas krēmā un uz 10–20 minūtēm ieliec ledusskapī.

5

Krējumu saputo ar šķipsniņu cukura. Divas trešdaļas iemaisi rikotas krēmā.

6

Pusi rikotas krēma ieliec citā bļodā un samaisi ar zemeņu biezeni.

7

Atlikušo putukrējumu iepildi konditorejas turzā un izspied glītu apli gar veidnes (aptuveni 24 cm diametrā) iekšējo malu.

8

Liec gar malu stāvus Dāmu pirkstiņus ar cukuroto virsu uz ārpusi. Ar asu robotu nazi nogriez galus, ja cepumi par garu veidnei, un ieber veidnes apakšā.

9

Vispirms ieklāj rikotas krēmu, tad zemeņu krēmu un nolīdzini.

10

Liec pa nakti ledusskapī. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnes un izrotā ar zemenēm.