foto: Shutterstock.com
Pienu lej katliņā, vaniļas pāksti pārgriez gareniski, izskrāpē sēklas. Liec tās pienā līdz ar izkasīto pāksti. Pievieno citrona miziņu, cukuru un mandeles. Uzvāri, noņem no uguns un uz stundu atstāj, lai savelkas garšas. Pēc tam vaniļas pāksti izņem no piena, nomazgā, izžāvē un, ja tīk, vari pataupīt nākamajai reizei.
Iemērc želatīna lapas uz 10 minūtēm aukstā ūdenī. Uzkarsē pāris ēdamkarošu piena, liec iekšā želatīnu un ļauj izkust. Iemaisi pārējā pienā, tad noliec malā un gaidi, līdz piens teju, teju sāk recēt. Saputo krējumu un iecilā pienā. Liec krēmu porciju trauciņos un dzesē ledusskapī vēl aptuveni stundu, līdz tas pilnībā sarecējis. Vari pasniegt vienu pašu vai ar ogu mērci. Ja ir vēlēšanās, vari krēmu pirms pasniegšanas izgāzt uz šķīvīša.