Cidoniju krēms
Sastāvdaļas
- 50 g cidoniju sīrupa
- 100 g saldā krējuma
- 50 g cukura
- 50 g medus
- 1 ēdamkaroti ar kaudzi Pfiladelphia siera
- 20 g želatīna (vari izmantot arī želejas cukuru, tikai tad ņem mazāk parasto cukuru!)
Saldo krēmu no mūsu rudens veltēm- cidonijām, māca pavārs Jānis Rozenbergs.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Remdenā ūdenī uzbriedina un izkausē želatīnu. Katliņā maisot karsē (taču neļauj uzvārīties!) saldo krējumu, cukuru, medu, cidoniju sīrupu un visbeidzot Philadelphia sieru.
2
Turpinot ar vienu roku maisīt, pievieno želatīnu un lej formā, kādu esi izvēlējusies. Ļauj, lai sastingst. Pasniedz ar citiem mājās gatavotiem našķiem, rotā ar rudens ogām – saldētiem smiltsērkšķiem un dzērvenēm.