Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Brūklenes konjakā

Sastāvdaļas
  • 500 g brūkleņu
  • 450 g cukura
  • 125 ml ūdens
  • 750 ml konjaka
  • 2–3 citrona miziņas strēmelītes
Konjaka vietā der arī brendijs; šo pašu recepti var izmēģināt arī ar labu degvīnu vai maigu rumu.

Pagatavošana

1
Katlā uzvāri ūdeni ar cukuru un citrona miziņām un pavāri vēl dažas minūtes. Ieber brūklenes un atstāj, līdz atdziest.
2
Nokās un ogas ieber lielā burkā vai pudelē. Pārlej ar konjaku un aizvāko vai aizkorķē.
3
Atstāj, lai vismaz pāris nedēļas iestāvas.

Pievienot komentāru

Deserti