Šokolādes saldējums ar ingvera un banānu biezeni
Sastāvdaļas
- 500 ml šokolādes saldējuma
- 4 nogatavojušies banāni
- 200 ml banānu liķiera
- 50 g rozīņu
- svaigi sarīvēta ingvera sakne (apmēram 2 cm)
Ingvera un banānu biezenim jeb mērcei ir vairāki varianti: viens saldāks – tikai ar ingvera piedevu, otrs – pikantāks, tad pievieno arī pēc iespējas asākus piparus.
Pagatavošana
1
Katliņā sakarsē liķieri, pievieno gabaliņos sagrieztus banānus, 5 minūtes pavāri un sablendē. Pievieno ingveru un rozīnes.
2
Liec saldējumu trauciņos un pievieno biezeni. Ja labāk garšo šķidrāka mērce, ņem mazāk banānu un vairāk liķiera.