Tomātu-aprikožu zupa
Sastāvdaļas
- 1 litrs buljons (vai ūdens)
- 4 ēd.k. tomātu pasta
- 100 g aprikozes
- paprika
- 2 krustnagliņas
- 2 ēd.k. degvīns
- 100 g putukrējums
- zaļumi
- sāls un svaigi malti pipari
Zupas mēdz būt dažādas, cik dažādas ir gardēžu gaumes. Šādu zupu esot iecienījuši Ķīnā, kas tiek
uzskatīta par aprikožu dzimteni.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Buljonam pievieno tomātu pastu, aprikozes, sāli, piparus, papriku, krustnagliņas un visu uzvāra.
Ja zupu vēlas tumīgāku, tai var pievienot
miltus (1 ēd.k.)
2
Kā pēdējo zupai pievieno degvīnu. Zupu pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem un katrai
porcijai uzliek piku saputota krējuma.