Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šokolādes sorberts ar kafijas garšu

Sastāvdaļas
  • 330 g cukura
  • 1 litrs ūdens
  • 375 ml stipra kafija
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 400 g tumšās šokolādes, sagriezta gabaliņos
  • 2 ēdk. kakao pulvera
Sorberts jau tāds pats saldējums vien ir, tikai bez piena klātbūtnes. Tāpēc tas sanāks diētiskāks un to ēdīs arī vegāni. Taču tā vai tā, sorberts ir lielisks deserts, atsvaidzinošs un veldzējošs.

Pagatavošana

1
Katliņā ielej ūdeni, kafiju, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu. Vāra uz vidējas uguns 15-20 minūtes, līdz masa kļuvusi sīrupaina.
2
Šokolādi, kakao pulveri un lēnām pievieno uzvārīto kafijas sīrupu. Visu rūpīgi samaisi. Lej traukā un liec saldētavā, līdz masa pilnībā sasalusi.
3
Ņem ārā no saldētavas, sagriez gabaliņos un sablendē. Liec atpakaļ traukā un atkal liec sasaldēties.

Pievienot komentāru

Deserti