foto: unsplash.com
Deserti
2020. gada 5. maijā, 10:17

Mannas pudiņš ar ogu mērci

Bagātīgākai garšai pudiņam var pievienot garšvielas, piemēram, kardamonu vai ingveru, vai kādu esenci. Mērcei derēs gan svaigas, gan saldētas ogas

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Katlā uzvāri pienu ar sāli, citrona miziņām un sviestu. Iesijā mannu un ļauj 5–10 minūtes uzbriest.

2

Olas dzeltenumu atdali no baltuma. Dzeltenumu un riekstus iemaisi siltā pudiņā.

3

Olas baltumu kopā ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā pudiņā.

4

Pudiņa veidnes izskalo ar aukstu ūdeni. Iepildi pudiņu un ieliec ledusskapī.

5

Gatavo mērci: ogas uzvāri, sablendē un samaisi ar pārējiem produktiem. Vari izberzt caur sietu.

6

Pudiņu izgāz no veidnēm un pasniedz ar mērci.