Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
unsplash.com

Mannas pudiņš ar ogu mērci

Sastāvdaļas
  • 500 ml piena
  • 75 g mannas
  • 60 g cukura
  • 20 g sakapātu riekstu vai pistāciju
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sviesta
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • šķipsniņa sāls
  • Mērcei
  • 250 g dažādu ogu
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
Bagātīgākai garšai pudiņam var pievienot garšvielas, piemēram, kardamonu vai ingveru, vai kādu esenci. Mērcei derēs gan svaigas, gan saldētas ogas

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā uzvāri pienu ar sāli, citrona miziņām un sviestu. Iesijā mannu un ļauj 5–10 minūtes uzbriest.
2
Olas dzeltenumu atdali no baltuma. Dzeltenumu un riekstus iemaisi siltā pudiņā.
3
Olas baltumu kopā ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā pudiņā.
4
Pudiņa veidnes izskalo ar aukstu ūdeni. Iepildi pudiņu un ieliec ledusskapī.
5
Gatavo mērci: ogas uzvāri, sablendē un samaisi ar pārējiem produktiem. Vari izberzt caur sietu.
6
Pudiņu izgāz no veidnēm un pasniedz ar mērci.

Pievienot komentāru

Deserti