Mannas pudiņš ar ogu mērci
Sastāvdaļas
- 500 ml piena
- 75 g mannas
- 60 g cukura
- 20 g sakapātu riekstu vai pistāciju
- 1 ola
- 1 tējkarote sviesta
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- šķipsniņa sāls
- Mērcei
- 250 g dažādu ogu
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
- ½ tējkarotes malta kanēļa
Bagātīgākai garšai pudiņam var pievienot garšvielas, piemēram, kardamonu vai ingveru, vai kādu esenci. Mērcei derēs gan svaigas, gan saldētas ogas
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katlā uzvāri pienu ar sāli, citrona miziņām un sviestu. Iesijā mannu un ļauj 5–10 minūtes uzbriest.
2
Olas dzeltenumu atdali no baltuma. Dzeltenumu un riekstus iemaisi siltā pudiņā.
3
Olas baltumu kopā ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā pudiņā.
4
Pudiņa veidnes izskalo ar aukstu ūdeni. Iepildi pudiņu un ieliec ledusskapī.
5
Gatavo mērci: ogas uzvāri, sablendē un samaisi ar pārējiem produktiem. Vari izberzt caur sietu.
6
Pudiņu izgāz no veidnēm un pasniedz ar mērci.