foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 9. jūlijā, 10:00

Jogurta siera kūka ar mellenēm

Krēmīga un atsvaidzinoša, īsti piemērota vasaras svinēšanai. Viegli pagatavojama, turklāt cepama dziļākā taisnstūra plātē, līdz ar to pavisam vienkārši sagriežama. Svaigu vai saldētu melleņu vietā vari ņemt citas ogas, piemēram, brūklenes vai upenes.

Pagatavošana

60 min10 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izoderē ar cepampapīru dziļāku cepamplāti (20 x 30 cm), viegli iesmērē ar sviestu.

2

Rūpīgi sajauc cepumu drupačas ar sviestu. Liec to cepamplātē, izlīdzini un pieblīvē. Liec uz 15 minūtēm ledusskapī.

3

Bļodā sajauc jogurtu, olas, svaigo sieru, miltus un citrona miziņu. Ja vēlies, vari piejaukt daļu ogu, taču jāņem vērā, ka sulīgākas ogas siera kūkas masu padarīs šķidrāku un nāksies ilgāk cept. Labāk dari tā: siera masu uzklāj uz cepumu un sviesta pamatnes. Liec cepties 30–35 minūtes, līdz virsiņa ir jauki brūngana.

4

Atdzesē, sagriez gabalos, pārkaisi ar ogām un pasniedz.