Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jogurta siera kūka ar mellenēm

Sastāvdaļas
  • 300 g svaigā siera ricotta
  • 300 g dabīgā grieķu jogurta
  • 200 g cepumu, smalki sadrupinātu
  • 175 g sviesta, mīksta
  • 170 g brūnā cukura
  • 100–120 g melleņu
  • 3 olas
  • 1 citrons, rīvēta miziņa
  • 2 ēdk. miltu
Krēmīga un atsvaidzinoša, īsti piemērota vasaras svinēšanai. Viegli pagatavojama, turklāt cepama dziļākā taisnstūra plātē, līdz ar to pavisam vienkārši sagriežama. Svaigu vai saldētu melleņu vietā vari ņemt citas ogas, piemēram, brūklenes vai upenes.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izoderē ar cepampapīru dziļāku cepamplāti (20 x 30 cm), viegli iesmērē ar sviestu.
2
Rūpīgi sajauc cepumu drupačas ar sviestu. Liec to cepamplātē, izlīdzini un pieblīvē. Liec uz 15 minūtēm ledusskapī.
3
Bļodā sajauc jogurtu, olas, svaigo sieru, miltus un citrona miziņu. Ja vēlies, vari piejaukt daļu ogu, taču jāņem vērā, ka sulīgākas ogas siera kūkas masu padarīs šķidrāku un nāksies ilgāk cept. Labāk dari tā: siera masu uzklāj uz cepumu un sviesta pamatnes. Liec cepties 30–35 minūtes, līdz virsiņa ir jauki brūngana.
4
Atdzesē, sagriez gabalos, pārkaisi ar ogām un pasniedz.

Pievienot komentāru

Deserti