foto: Shutterstock
Deserti
2022. gada 19. martā, 12:00

Polentas kūka ar limončello sīrupu

Limončello ir itāļu liķieris, kas radīts no citronu miziņām. To parasti bauda aukstu no mazām špicglāzītēm, pēc sātīgām maltītēm. Šajā receptē tas, kā pēdējā nots, piešķir šai vienkāršai kūkai svētku garšu.

Pagatavošana

75 min8 porcijas
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Sviestu sakul ar cukuru (var izmantot mikseri). Pa vienai pievieno olas, nepārtraukti kuļot. Pievieno polentu, mandeles, cepamo pulveri un citrona sulu, kā arī miziņu.

2

Liec ietaukotā veidnē, cep 50 – 60 minūtes, līdz kūka ir pacēlusies un kļuvusi zeltaina. Tikmēr uz mazas pannas gatavo sīrupu, kausē cukuru ar liķieri. Kūku pasniedz siltu, pirms ēšanas to pārlejot ar pagatavoto sīrupu.