Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Polentas kūka ar limončello sīrupu

Sastāvdaļas
  • 250 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 100 g polenta
  • 250 g smalki samaltas mandeles
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 3 citronu miziņas, sula no 1 citrona
  • 4 ēdk. limončello liķiera
  • 3 ēdk. pūdercukura
Limončello ir itāļu liķieris, kas radīts no citronu miziņām. To parasti bauda aukstu no mazām špicglāzītēm, pēc sātīgām maltītēm. Šajā receptē tas, kā pēdējā nots, piešķir šai vienkāršai kūkai svētku garšu.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Sviestu sakul ar cukuru (var izmantot mikseri). Pa vienai pievieno olas, nepārtraukti kuļot. Pievieno polentu, mandeles, cepamo pulveri un citrona sulu, kā arī miziņu.
2
Liec ietaukotā veidnē, cep 50 – 60 minūtes, līdz kūka ir pacēlusies un kļuvusi zeltaina. Tikmēr uz mazas pannas gatavo sīrupu, kausē cukuru ar liķieri. Kūku pasniedz siltu, pirms ēšanas to pārlejot ar pagatavoto sīrupu.

Pievienot komentāru

Deserti