Panakota (Panna cotta)
Sastāvdaļas
- 400 ml saldā krējuma
- 90 g želejas cukura (nopērkams lielveikalos)
- 150 g augļu, pēc izvēles saldi vai skābāki
- ½ tējk. vaniļas cukura
Šis saldais ir viegli pagatavojams, gaisīgs un salds. Ļoti labi klāt derēs rabarberu ķīselis vai zemenes. Un vasara var sākties!
Pagatavošana
1
Želejas cukuru sajauc ar saldo krējumu un pievieno vaniļas cukuru. Tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztus augļus. Masu uzkarsē un vāri aptuveni pusminūti. Pēc tam salej trauciņos un ļauj atdzist.
2
Ja vēlies saldi skābu garšu, pievieno skābākus augļus, piemēram, ābolus, kivi, ja vēlies saldāku panakotu, izvēlies ananasus vai bumbierus.