Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ruma lodītes

Sastāvdaļas
  • 100 g mīksta sviesta
  • 200 g maltu riekstu pēc izvēles
  • 1 pudelīte vaniļas esences
  • 1 pudelīte ruma esences
  • 100 g pūdercukura
  • 2 ēdk. kakao + kakao apvārtīšanai
Ieteicamas visiem gardēžiem. Jāuzglabā ledusskapī traukā ar vāku.

Pagatavošana

1
Sviestu saputo ar pūdercukuru. Pievieno riekstus, abas esences un kakao. Rūpīgi samaisi. Ieliec masu ledusskapja saldētavā uz 15 minūtēm, lai nedaudz sacietē.
2
Ieber šķīvī kakao pulveri. No atdzesētās masas veido nelielas lodītes, ko bagātīgi apvārti kakao pulverī. Liec gatavās konfektes traukā ar vāku un uzglabā ledusskapī.
3
Pirms pasniegšanas ieteicams konfektes vēlreiz apvārtīt kakao pulverī, jo tām ir tendence iesūkt to sevī, tāpēc, ilgāku laiku uzglabājot, tās kļūst neglīti plankumainas.

Pievienot komentāru

Deserti