Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepti āboli ar marcipānu

Sastāvdaļas
  • 8 lieli skābeni āboli
  • 200 g marcipāna
  • 200 brūkleņu ievārījuma
  • 50 g sviesta + sviests veidnei
  • 80 g maltu lazdu riekstu
  • 3 ēdk. ruma
  • 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
Lieliski garšo ar vaniļas mērci, saldējumu, kā arī ar putukrējumu, kam bagātīgi pievienota vaniļa. Ābolu pildījumā mēdz izmantot arī rumā mērcētas rozīnes, maltas mandeles, cukurotu ingveru un citus žāvētus augļus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Karstumizturīgu veidni iezied ar sviestu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Bļodā samaisi ievārījumu ar riekstiem, rumu un citrona miziņām.
2
Veseliem āboliem uzmanīgi izgriez vai ar speciālo nazīti izdur serdi. Vienu galu tukšajam viducim aizpildi ar marcipānu. Ābolus uzmanīgi iesēdini veidnē un vidiņus piepildi ar riekstu maisījumu. Virsū uzliec mazas sviesta piciņas.
3
Liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

Pievienot komentāru

Deserti