foto: Shutterstock
Deserti
2023. gada 31. augustā, 12:00

Cepti āboli ar marcipānu

Lieliski garšo ar vaniļas mērci, saldējumu, kā arī ar putukrējumu, kam bagātīgi pievienota vaniļa. Ābolu pildījumā mēdz izmantot arī rumā mērcētas rozīnes, maltas mandeles, cukurotu ingveru un citus žāvētus augļus.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Karstumizturīgu veidni iezied ar sviestu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Bļodā samaisi ievārījumu ar riekstiem, rumu un citrona miziņām.

2

Veseliem āboliem uzmanīgi izgriez vai ar speciālo nazīti izdur serdi. Vienu galu tukšajam viducim aizpildi ar marcipānu. Ābolus uzmanīgi iesēdini veidnē un vidiņus piepildi ar riekstu maisījumu. Virsū uzliec mazas sviesta piciņas.

3

Liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.