Biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu un izsijātus miltus (miltu daudzums ir atkarīgs no biezpiena). Visu sajauc kopā veidojot viendabīgu masu. Masai jābūt tādā konsistencē, lai no tās var izveidot bumbiņas. No biezpiena masas izveido bumbiņas. Katlā uzvāra ūdeni, nelielām porcijām biezpiena bumbiņas liek vārošā ūdeni un vāra līdz tās uzpeld. Gatavās bumbiņas ar karoti izņem no vāroša ūdens un novieto uz šķīvja, lai atdziest.
Katliņā uzvāra ūdeni, ieber cukuru, vaniļas cukuru, pievieno ogas un vāra, kamēr ogas sāk šķīst. Glāzē ieber kartupeļu cieti, pielej ūdeni un visu kārtīgi samaisa. Glāzes saturu lēnām ielej katlā, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Vāra vēl ~ 2minūtes. Atdzesēto masu sablenderē vai izspiež caur sietu.
Katrā šķīvī ieliek pāris biezpiena bumbiņas un pārlej ar zupu.
Dekorē ar piparmētras lapiņām