Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kabaču (ķirbju, burkānu vai ābolu) pankūciņas

Sastāvdaļas
  • 1 neliels vai ½ liela kabača
  • 2 olas
  • 1. ēdk. cukura (ja sāļākas, liec mazāk!)
  • 1 ēdk.(ar kaudzi) miltu
  • nažagals sāls
  • naža gals sodas
  • eļļa cepšanai
Kabaču pankūciņas ir lieliska uzkoda vai vieglas vakariņas jebkurā gadalaikā. Sevišķi gardas tās sanāk no jaunajiem kabacīšiem vasarā. Kabaču vietā var izmantot arī ķirbi, burkānus vai ābolus.

Pagatavošana

1
Kabaci nomazgā, ja cieta miza, – nomizo (tāpat rīkojies arī ar ķirbi, burkāniem vai āboliem). Sarīvē uz smalkas rīves. Pievieno olas, cukuru, sāli, sodu un miltus un sajauc mīklu. Tai jābūt pašķidrai, taču, ja sanāk pārāk šķidra, pievieno vēl miltus.
2
Cep eļļā (pankūciņas uzsūc daudz eļļas), lai nesanāktu pārāk eļļainas, notecini tās uz sietiņa, kas izklāts ar salveti vai papīra dvieli.
3
Pasniedz ar krējumu.

Pievienot komentāru

Deserti