Ābolu pīrāgs ar maskarpones sieru 1
Sastāvdaļas
- 4–5 palieli āboli, sagriezti šķēlēs
- 250 g maskarpones siera
- 200 g cukura
- 2 olas
- 8 tējk. sviesta + sviests veidnes ietaukošanai
- 4 tējk. miltu
- auzu pārslas veidnes izkaisīšanai
Pīrāgs būs gards gan silts, gan auksts. Var servēt ar vaniļas saldējumu.
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu izsmērē veidni un izkaisi ar auzu pārslām.
2
Maskarponi, cukuru, olas, sviestu sakul, masā iejauc miltus. Veidni izklāj ar ābolu šķēlēm, tām virsū lej maskarpones mīklu un liec cepties 20 minūtes. Gards gan silts, gan auksts
3
Pamēģini! Pēc ieskata ābolus vari pārkaisīt ar maltu ingveru vai riekstiem, kā arī pievienot vaniļas cukuru.
1 komentārs