Grilēti ananasi ar kokosriekstu skaidiņām un kļavu sīrupu
Sastāvdaļas
- 1 liels ananass
- 4 ēdk. kokosriekstu skaidiņu
- 6 ēdk. kļavu sīrupa
- 2 ēdk. cukura (labāk – cukurniedru)
- 2 ēdk. eļļas
- 5–6 smaržīgie pipari
Vienkārši un ātri pagatavojams, ļoti garšīgs grilējums. Pieredze rāda, ka labāk sagatavot uzreiz divus ananasus.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Grilu sakarsē ļoti karstu. Piparus miezerī saberz un samaisi ar cukuru.
2
Kokosriekstu skaidiņas viegli apgrauzdē pannā bez taukvielām.
3
Ananasu nomizo, sagriez aptuveni 2 cm biezās šķēlēs un viegli apzied ar eļļu.
4
Šķēles liec uz grila un pāris minūtes grilē no katras puses. Pēc apgriešanas pārkaisi piparu ar cukuru. Liec uz šķīvja, apslaki ar sīrupu un pārkaisi ar kokosa skaidiņām.