Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Šā garduma pagatavošanai nav vajadzīgas smalkas kulinārās prasmes, vien nedaudz pacietības. (Foto: Shutterstock)

Klasiskā panna cotta - itāļu deserts, kas garšo arī latviešiem

Sastāvdaļas
  • 500 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 4 želatīna plāksnītes
  • 1 vaniļas pāksts
Panna cotta jeb, vienkāršāk sakot, vārītais krējums ir burvīgs deserts, kura pagatavošanai nav vajadzīgas smalkas kulinārās prasmes, vien nedaudz pacietības – kamēr saldēdiens atdziest un saželē. Klasiskā panna cotta ļoti labi garšo ar viegli skābenu ogu mērci. Pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes + 4 stundas saželēšanai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu.
2
Katlā uzvāri krējumu ar cukuru, vaniļas pāksti un mīkstumu. Noņem no uguns un ļauj kādu brīdi ievilkties, tad izņem vaniļas pāksti.
3
Tikmēr iemērc želatīnu. Kad tas uzbriedis, lieko ūdeni izspied.
4
Želatīnu izkausē siltajā krējumā. Krējumu salej 4 veidnītēs vai deserta trauciņos un uz kādām 4 stundām ieliec ledusskapī.
5
Veidnīti uz mirkli iemērc karstā ūdenī, ar nazi uzmanīgi atdali desertu no veidnes malām un izgāz uz šķīvja.

Pievienot komentāru

Deserti