Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemeņu un jogurta krēms

Sastāvdaļas
  • 500 g zemeņu
  • 500 g jogurta bez piedevām
  • 4 ēdk. citrona sulas
  • 3 ēdk. cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • svaigas piparmētras lapiņas
  • rīvēta šokolāde
Viena no visvienkāršākajām rozā desertu receptēm, izmantojama gan ziemā – ar saldētām ogām, gan vasarā – ar svaigām. Ja ņem saldētas zemenes, deserta tapšanas laiks ir vēl īsāks: ogas atlaidina pavisam nedaudz un, daļēji sasalušas, sablendē ar pārējiem produktiem. Šādā gadījumā nav vajadzības desertu vēl papildus atdzesēt.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zemenes sagriez gabaliņos un ber dziļā bļodā. Pievieno jogurtu, cukuru, vaniļas cukuru un citrona sulu un sablendē, cik smalki vēlies.
2
Ieliec ledusskapī uz pusstundu, lai atdzesējas.
3
Piparmētras sakapā.
4
Krēmu iepildi deserta trauciņos, pārkaisi ar piparmētrām un šokolādi.

Pievienot komentāru

Deserti