Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Peldošās salas - klasiskas vai rozā mērcē

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 500 ml + 3 ēdk. piena
  • 120 g cukura
  • 1 strīķēta ēdk. cietes
  • 1 vaniļas pāksts
  • sārtas krāsas augu pulveris
  • sāls
Peldošās salas klasiskajā variantā bauda ar vaniļas mērci. Vasarā desertu rotā ar svaigām ogām, bet ziemā, ja ir vēlēšanās, var piešķirt mērcei košāku krāsu. Izmantojot krāsu pulveri, ieteicams vispirms pamēģināt iekrāsot mazu mērces porciju, lai pārliecinātos, ka krāsas tonis būs patīkams.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Kopā ar šķipsniņu sāls puto un pakāpeniski iesijā 60 g cukura, līdz izveidojas stingras putas.
2
Platā katlā sakarsē (bet neuzvāri) 500 ml piena. Ar karoti noknieb no olbaltuma putām mazas klimpiņas un liec pienā. Uz lēnas uguns karsē aptuveni 5 minūtes. Ar putu karoti izņem un notecini.
3
Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu. Pāksti un mīkstumu liec pienā, ieber cukuru.
4
Cieti iekul atlikušajā pienā. Pievieno dzeltenumus un vēlreiz labi sakul.
5
Pienu uzvāri un maisot iekul dzeltenumu un cietes maisījumu.
6
Maisot iesijā krāsu pulveri.
7
Mērci lej deserta trauciņos un ieliec peldošās salas.

Pievienot komentāru

Deserti