OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2014. gada 9. jūlijā, 20:32

Baltā rulete ar ķiršiem

Saldo ķiršu sezona beidzas augustā, bet parastie jeb skābie ķirši briest koku zaros līdz pat septembrim. Tāpēc, kamēr sārtās ogas vēl koku zaros, kurinam plīti un pagatavojam šo lielisko ruleti.Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 20x30cm. Plānjot gatavošanu ierēķiniet laiku ruletes atdzesēšanai.

Pagatavošana

35 min
1

Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru.

2

Olu baltumus uzputot,kamēr veidojas stingras putas. Pievienot pūderuckuru, ātri apmaisīt un izklāt uz sagatavotas cepešpannas. Izlīdzināt. Cept 170 grādos 15-20 min. Sagatavi izņemt no cepeškrāsns un pilnībā atdzesēt.

3

Kiršus noskalot. Atlikt dekoram apm. 50 g, pārējos atbrīvot no kauliņiem. Kiršus pārlikt katliņā, pārkaisīt ar 1 ēd.k. pūderuckura un karsēt 3-4 min. Masu atdzesēt.

4

Atdzisušo ruletes sagatavi pārkaisīt ar pūderucukuru un apmest riņņkī uz cepamā papīra vai silikona tepiķīša. Uzmanīgi noņemt augšējo cepamā papīra slāni (uz kura cepās rulete). Sagatavotus kiršus sakārtot uz ruletes - biezākā kārtā uzlikt gar vienu malu, pārējo izsmērēt plānākā kārtā. Ruleti ar cepamā papīra palīdzību sarullēt.

5

Ruleti izdekorēt ar atliktiem kiršiem

6

Uzmanību! Olu baltumos nedrīkst nokļūt ne pilīte ūdens. Pārliecinaties, ka trauki ir pilnībā sausi! Prētējā gadījumā olu baltumi neuzputosies.