Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jogurta-citronu saldējums

Sastāvdaļas
  • 500g turku/grieķu jogurts
  • 100g cukurs
  • 2 citroni
  • 2 olas
  • 20g sviests
Senie persieši gatavoja ko līdzīgu saldējumam, sajaucot augļus ar sniegu. Mums sniega šobrīd nav, tāpēc gatavosim saldējumu no jogurta!

Pagatavošana 6 porcijas

1
No citroniem norīvēt miziņu un izspiest sulu. Izspiestu citrona sulu, citrona miziņu, cukuru un olas sajaukt kopā. Pievienot sviestu un ūdens peldē uzkarsēt. Visu laiku maisot karsēt, kamēr masa sabiezē, apm. 7-8 min. Citrona krēmu atdzesēt un sajaukt ar jogurtu.
2
Masu pārliet saldējuma pagatavošanas iekārtā un sasaldēt līdz masa sabiezē. Tad pārliet konteinerā un novietot saldētavā uz 1,5-2 stundām.
Ja nav saldējuma pagatavošanas iekārtas, tad var 4-5 st. saldēt saldētavā, tikai ik pa brīdim jāapmaisa, lai neveidojas ledus kristāli.
3
Ideja-maria-kitchen.livejournal.com

Pievienot komentāru

Deserti