Saldētais jogurta deserts ar ogām
Sastāvdaļas
- 500ml turku/grieķu jogurts
- 100 ogas (kazenes, avenes)
- 100ml aveņu sīrups
- 3 ēd.k. pūdercukurs
- 4 ēd.k. želatīns
Ogās esošās vielas stiprina imūnsistēmu. Vasara ir īstais laiks, lai uzkrātu minerālvielas un vitamīnus nākamajai sezonai. Tāpēc piedāvājam vēl vienu noderīgu un ļoti gardu ogu izmantošanas recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Želatīnu pārliet ar 50ml ūdens un uzbriedināt. Zelatīnu izkausēt. Izkausētu želatīnu sajaukt ar jogurtu, pūdercukuru un 3 ēd.k. sīrupa. Saliet glāzītēs un novietot ledusskapī, līdz deserts ir pilnībā sastindzis.
2
Pirms pasniegšanas desertam pārliet slāni ar sīrupu un dekorēt ar ogām.